RIPPIKOULUVAIHTOEHDOT 2021

Luumäen seurakunnassa on tarjolla kaksi leiririparivaihtoehtoa ja yksi päiväririppikoulu, joista sinun tulee valita. Muistathan, että rippikouluun kuuluu leirijakson lisäksi oman rippikouluryhmän yhteisiä kokoontumisia sekä itsenäistä seurakunnan toimintaan osallistumista. Ilmoittautumalla rippikouluun sitoudut osallistumaan kaikkeen, mikä rippikoulun käymiseen kuuluu.

Luumäen seurakunnan riparit

LUUMÄEN Päiväripari järjestetään Taavetin seurakuntakeskuksessa talvilomaviikolla (vk 9). Päiväriparin hinta muodostuu ruokamaksusta, joka viime kesänä oli 40€. Vuoden 2021 hinnan kirkkoneuvosto vahvistaa syksyn kuluessa.

LUUMÄEN Leiririparit järjestetään Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talossa kesä-heinäkuussa. Leirijakso kestää kahdeksan päivää. Viime kesänä leiririppikoulun hinta oli 110€. Vuoden 2021 hinnan kirkkoneuvosto vahvistaa syksyn kuluessa.

• Päiväripari talvilomaviikolla (vk 9), konfirmaatio toukokuussa
  • 1. leiri 7.-14.6., konfirmaatio su 20.6.
  • 2. leiri 28.6.-5.7., konfirmaatio su 11.7.

Luumäen seurakunnan rippikouluista lisätietoja antaa nuorisotyönohjaaja Marko Flöjt, puh. 050 400 5057, marko.flojt@evl.fi

Luumäen seurakunnan riparityöntekijät ovat tavattavissa Luumäen kirkossa ti 13.10. klo 18 alkavassa ripari-infossa. Tervetuloa! Ripari-info livestriimataan Luumäen seurakunnan facebookryhmään!

ILMOITTAUTUMINEN 14.10. - 31.10.2020

Rippikouluun ilmoittaudutaan täyttämällä netissä sähköinen ilmoittautumislomake https://www.mvs.fi/srk/luumaki/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=5677c68ce73ec2ba12cfb3a9b4ce4ca922&lang=fi

Toimi näin

1. Tutustu yhdessä vanhempiesi kanssa rippikouluvaihtoehtoihin.

2. Valitse kumpi leiririppikouluryhmä sinulle ensisijaisesti sopii parhaiten.

3. Täytä yhdessä vanhempasi kanssa sähköinen ilmoittautumislomake. Merkitkää lomakkeeseen toivomanne leiri. Jos olette kiinnostuneita päivärippikoulusta, merkitkää sekä ensisijainen leiri- että päivärippikoulu lomakkeeseen. Päivärippikoulu toteutuu, jos saamme siihen riittävästi ilmoittautuneita.

4. Jos haluat samalle riparille kaverin (max. kaksi (2)) kanssa, Ensimmäinen lomakkeen täyttävä riparilainen saa kaverikoodin, jota käyttämällä kaverusten ryhmätoiveet yhdistyvät. Teillä kaikilla täytyy siis olla samat ryhmätoiveet. Huomioi, että mikäli muutat ryhmätoivejärjestystäsi, kaverikoodisi raukeaa.

5. Jos menet muualle rippikouluun valitse valikosta Muualle rippikouluun 2021, jotta saat oman riparipassin ja voit alkaa ohjeiden mukaisesti tutustua oman seurakunnan toimintaan.

6. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia tai et voi ilmoittautua sähköisesti, ota yhteyttä puh. 050 400 5057 (arkisin klo 9–15). Muistathan kertoa ilmoittautuessasi myös muista rippikoulun käyntiin vaikuttavista asioista kuten erityisopetuksesta tai mahdollisesta koulukiusaamisesta.

Rippikoulujen ryhmävalinnat pyritään tekemään toiveiden mukaisesti, mutta aina on ripareita, joille ilmoittautuu enemmän väkeä kuin ryhmään mahtuu. Siksi turvallisuusnäkökohdat huomioiden joudumme käyttämään kaikkia ryhmävaihtoehtoja, ellei ole kirjoitettu perusteluita, ettei muu vaihtoehto käy, sekä kaveritoiveita valintoja tehdessämme. Valitse siis rippikoulu ajankohdallisesti siten, että pystyt osallistumaan riparille koko aikaisesti. Jos riparilta on välttämätöntä poistua, niin ainoa hyväksyttävä syy on SM-tason urheilukilpailut. Ryhmävalinnat ilmoitetaan sähköpostilla viikolla 45

Kaikki Luumäen seurakunnan rippikoulut alkavat yhteisellä jumalanpalveluksella Luumäen kirkossa su 29.11.2020 klo 10.00

ENTÄ JOS

… en kuulu evankelisluterilaiseen kirkkoon. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen. Voit siis täyttää ilmoittautumislomakkeen. Jos haluat tulla konfirmoiduksi ja sinua ei ole kastettu, muista ilmoittaa asia lomakkeessa.

… olen erityisopetuksessa. Lähetä rippikoulusi opettajille erityisopettajan tai lääkärin lausunto, että voit osallistua normaaliopetuksen rippikouluun. Pyydä myös arviota, mitä riparin työntekijöiden on erityisesti huomioitava. Tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

… haluan käydä järjestön rippikoulun. Valitse ”Muualle rippikouluun 2021” ja merkitse, missä käyt rippikoulun. Tarvitset meiltä virkatodistuksen, ja aloituskirkossa saat oman riparipassin. Riparipassiin saat leimat kotiseurakuntaan tutustumisesta. Lue lisätietoa rippikoulutyön nettisivulta.

…haluan osallistua kehitysvammaisten rippikouluun. Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan seurakuntien yhteinen pienryhmärippikoulu, jossa opetus on mukautettua. Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan seurakuntien yhteiseltä kehitysvammaistyön papilta Tero Kajanderilta (p.0400 880 218; tero.kajander@evl.fi )

… en pääsekään haluamalleni riparille tai haluan vaihtaa rippikouluryhmää. Ryhmää voidaan perustellusta syystä vaihtaa, jos toisessa ryhmässä on tilaa. Päätöksen vaihtamisesta voi tehdä ainoastaan rippikoulutyöstä vastaava työntekijä.

… talous on tiukalla. Voit ottaa yhteyttä seurakunnan diakoniatyöhön: Riitta Vanhoja, riitta.vanhoja@evl.fi, p. 050 5529186

… ripari jäi käymättä mutta haluaisin käydä sen nyt. Rippikouluun voi ilmoittautua 15–17-vuotias nuori. Aikuisille järjestetään rippikoulu erikseen.

54500 Taavetti