Poikkeusolot jatkuvat!

 

Suomen hallitus on rajannut ihmisten kokoontumista uusilla ohjeilla. Koulut pysyvät kiinni 13.5.2020 asti. Meidän seurakuntamme seuraa tätä ohjeistusta - joka on lievempi kuin ravintoloita koskeva rajaaminen. Toivomme siis kovasti, että tuo päivämäärä olisi se viimeinen, eikä sen jälkeen enää tarvitsisi perua mitään. Koska suurin toivomme on Jumalassa, rukoilemme asiaa Hänen edessään! Liity mukaan rukoukseen!

 

Jumalanpalvelukset ilman kirkkokansaa ja kirkolliset toimitukset pienellä joukolla

Hallituksen ohjeen mukaan ihmisten kokoontumisia ei järjestetä yli kymmenelle henkilölle. Tämä päätös rajoittaa kirkollista elämää.

Luumäen seurakunnassa  (13.5.2020 asti):

  • Jumalanpalvelukset vietetään sanajumalanpalveluksina siten, että vain jumalanpalveluksen toimittajat ovat paikalla. Jumalanpalvelukset striimataan seurakunnan Facebookiin ja kotisivulle. Kirkkokansa osallistuu jumalanpalveluksiin sosiaalisen median kautta.
  • Seurakuntakeskus on auki kahden tunnin ajan jumalanpalveluksen päätyttyä seurakuntalaisten henkilökohtaista hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta tila on auki ihmisten tulla.
  • Kirkollisissa toimituksissa voi olla mukana vain noin 10 henkilöä. Siis hautajaiset, kasteet ja häät toimitetaan, mutta vain lähimpien läsnäollessa.
  • Kaikki siunaukset tapahtuvat ulkona. Arkkuhautauksissa haudalla, tuhkauksissa jossain kauniissa kohdassa kappelin pihamaalla..
  • Yksityisehtoollista saa saattohoitotilanteessa. 
  • Asiointi kirkkoherranvirastossa tapahtuu toistaiseksi ainoastaan puhelimitse sen aukioloaikoina.
  • Diakoniatyöntekijät saat kiinni puhelimitse. 
  • Kotikäyntejä teemme vain saattohoitopotilaille.

Jumala on kanssamme

”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.” (Psalmi 23: 4)

"Hän (Herra) levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää." (Ps. 91:4-6)

Ja me olemme toistemme kanssa

Vaikeina aikoina tarvitsemme Jumalaa ja toisiamme. 

Televisio- ja/tai radiojumalanpalvelukset palvelevat joka sunnuntai.

Rohkaise meitä Jumala kohtaamaan toisiamme niillä keinoin, jota meillä on. Anna yksinäisten uskaltaa pyytää apua ja auttamaan kykenevien uskaltaa lähteä apuun. Hoida Herramme terveydenhuollon ihmisiä, jotta he jaksavat työssään. Anna meistä jokaiselle kyky tarttua oikeisiin asioihin. Aamen

Tärkein tehtävämme taitaa olla rukous. Olethan siinä aktiivinen!

Tuija-kirkkoherra