Haimila - Kirkonseudun kinkerit

Aikuisille

Aikuisuus on mielenkiintoinen vaihe elämässä. Se alkaa noin 18-vuotiaana ja kestää läpi koko elämän. 19-vuotias nuori ja 90-vuotias elämää nähnyt seniori ovat molemmat yhtä aikuisia, vaikka heidän elämänsä ovatkin erilaisia. Aikuisuus koostuukin erilaisista vaiheista ja siihen pätee sanonta "elämä on laiffii". Aikuisen elämä on kuin eri väreistä kudottu räsymatto. Kauniit värit ja tummat sävyt vuorottelevat muodostaen ainutlaatuisen ja ihmeellisen elämän. Sinun elämäsi.

Seurakunta on yhteisö, jossa elämää ja uskoa saa jakaa yhdessä toisten kanssa. Samalla Kristuksen rakkaus ja Jumalan rauha koskettaa. Tule mukaan aikuisten kokoontumisiin ja tapahtumiin. Me odotamme Sinua.

Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain. (Gal. 6:2)

Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. (Joh. 14:27)

Mitä Luumäen seurakunnassa on aikuisille?

Monen aikuisen elämä on täynnä vastuuta ja kiirettä. On mahdotonta sitoutua säännöllisiin kokoontumisiin. Siksi aikuisten seurakuntaelämä painottuu enemmän erilaisiin tapahtumiin, joihin voi osallistua silloin, kun se on itselle mahdollista. Kaikki toimintamme on avointa ja ulospäin suuntautuvaa.

Aikuisille on mm.

• Naisten brunssi kaksi kertaa syksyllä ja kaksi kertaa keväällä
  • Majataloilta noin kerran kuukaudessa
  • Eläkeläisten iltapäivät parittomien viikkojen keskiviikkoina klo 13-15 (viimeinen kerta ennen joulutaukoa ke 4.12.)
  • Suomen raamattuopiston illat kerran kuukaudessa syksyisin ja keväisin
  • Käsityökerho nauha ja nappi noin kolmen viikon välein
  • Hengähdä hetki -rentoutumishetket Raamatun äärellä kerran kuukaudessa perjantai-iltaisin
  • Rukousiltoja yhdessä paikallisen helluntaiseurakunnan kanssa noin 1-2 kertaa kuukaudessa
  • Erilaisia kertaluontoisia tapahtumia. Vuoden 2019 aikana on pidetty mm. naistenpäivä, juhannusjuhla, Venetsialaiset, miesten saunailta Koneraudan saunalla, piparimaraton jne.

Tarkat ajat ja paikat eri tapahtumista löydät täältä.

vs. kappalainen
54500 Taavetti

Hei!

Minä olen seurakunnan kappalainen eli pappi. Minun kanssani voit viettää jumalanpalveluksia, perhejuhlia, hautajaisia ja erilaisia tilaisuuksia.

Lasten, nuorten, aikuisten ja vapaaehtoisten pappina sydäntäni lähellä ovat kaikenikäiset ihmiset. Käyn torstaisin Taavetin koulukeskuksessa tapaamassa lapsia ja nuoria. Olen mukana erilaisissa lasten ja nuorten tilaisuuksissa ja leireillä. Järjestän myös yhdessä seurakuntalaisten kanssa erilaisia aikuisten tapahtumia, kuten Venetsialaisia, majataloiltoja, kinkereitä ja saunailtoja.

Seurakunta on elävä kristittyjen yhteisö. Jotta seurakunta olisi elävä ja vireä, me tarvitsemme ihmisiä erilaisiin tehtäviin. Tapahtumien ideointi ja toteutus, kahvitarjoilut ja yhteisölliset ruokailut, kätten työt, talkoot, valokuvaus, sosiaalisen median sisällön luominen, ihmisten kohtaaminen, jumalanpalveluksen monet tehtävät, erilaisten ryhmien, piirien ja pyhäkoulujen ohjaaminen... Ja paljon muuta. Tässä vain esimerkkejä. Jos haluat mukaan rakentamaan kristittyjen yhteisöä, ota minuun yhteyttä.

Karkaa vihille la 29.2.2020

Vuosi 2020 on jälleen karkausvuosi eli helmikuussa on 29 päivää. Suomessa karkauspäivään on liittynyt vanhastaan perinne, jonka mukaan naiset saavat kosia omia mielitiettyjään. Jos mies antaa rukkaset karkauspäivänä, hänellä on velvollisuus ostaa naiselle hamekangasta.

Luumäen seurakunta tarjoaa tilalle toisenlaisen vaihtoehdon. Kosi rakastasi jo nyt ja karatkaa yhdessä vihille karkauspäivänä Luumäen kirkossa la 29.2.2020 klo 16-20. Papit vihkivät pareja ilmoittautumisjärjestyksessä vuorotellen noin 30 minuutin välein. Jos olette jo menneet naimisiin maistraatissa, avioliitto voidaan siunata kirkollisesti. Jos olette olleet jo pitkään naimisissa, nyt on hyvä mahdollisuus viettää pieni rukoushetki avioliiton puolesta. Aina on syytä juhlia rakkautta sekä pyytää Jumalan siunausta teille kahdelle.

Kiinnostuitko? Tee näin:

1. Kosi mielitiettyäsi tai jos olette jo naimissa, ehdota hänelle avioliiton siunaamista tai rukoushetkeä.
  2. Ilmoittautukaa kirkkoherranvirastoon. Yhteystiedot löytyvät täältä.
  3. Jos ette ole vielä naimisissa, laittakaa vireille avioliiton esteiden tutkinta. Voitte tehdä sen kätevästi verkossa tai kirkkoherranvirastossa. Avioliiton esteiden tutkinta on aloitettava viimeistään 7 vuorokautta ennen vihkipäivää ja todistus on voimassa 4 kuukautta.
  4. Tulkaa kirkkoon sovittuna aikana.

Siinä kaikki. Mitään muuta ei tarvitse. Todistajat järjestyvät tarvittaessa seurakunnasta. Halutessanne voitte kutsua sukulaiset ja ystävät mukaan.