Ekopaasto järjestetään kymmenennen kerran. Tänä vuonna teemana on vesi ja sen vaaliminen. Lisää tietoa löydät osoitteesta www.ekopaasto.fi .  Tule mukaan!

Roskat ja vesi

Miljoonia tonneja muovijätettä päätyy meriin joka vuosi. Muovin käyttö lisääntyy vuosi vuodelta. Tietyissä käyttökohteissa muovin käyttö on perusteltua ja järkevää, ongelma syntyy siinä vaiheessa, kun muovi päätyy sinne minne se ei kuulu. Jokainen meistä voi vaikuttaa omalla toiminnallaan, roskat kuuluvat roskiksiin - ei maahan eikä veteen. Ja mikä vielä parempaa - jos lajittelet muovit muovinkeräykseen niitä voidaan uusiokäyttää.

Vaatteet ja vesi

Vaatteiden valmistamiseen kuuluu melkoiset määrät vettä materiaalista riippuen. Kaikkein eniten sitä kuluu puuvillan kasvattamiseen. Huolla vaatteitasi, osta vain tarpeeseen - ekologisin vaate on se, joka roikkuu vaatekaapissasi. Hyödynnä kirpputorit, vaihtotorit ja Second hand-liikkeet. Seurakunnallamme on oma Postilla- kirpputori, jonne voit lahjoittaa hyväkuntoista vaatetavaraa ja josta voi tehdä myös löytöjä itsellesi.

Ruoka ja vesi

Ruuan suhteen tekemämme valinnat liittyvät talouden lisäksi puhtaan veden riittävyyteen, maaperään, luonnon monimuotoisuuteen ja sääilmiöihin. Suomessa kulutetun ruoan vesijalanjälki on korkea siksi, että sitä tuodaan ulkomailta. Ruuan vesijalanjälkeä pienentää kotimaisten tuotteiden suosiminen sekä kasvisten ja juuresten lisääminen ruokavalioon. Se näkyy myös säästönä kukkarossa.

Lisää tietoa aiheesta Ekopaasto

Paastokalenteri
Tämän vuoden paastokalenterissa on tarjolla tekemistä, rukoilemista ja pohtimista.