Konfimaatiomessu. Nuoret polvistuneina alttarille.

Jumalanpalvelukset vietetään netissä 13.4.2020 asti

Yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty Koronan vuoksi 13.4.2020 asti. Siksi Luumäen seurakunta viettää jumalanpalvelukset netin välityksellä. Jumalanpalvelus lähetetään suorana Luumäen seurakunnan Facebook-ryhmässä sunnuntaisin klo 9.55 alkaen.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Yhteinen jumalanpalvelus on seurakunnan sydän. Kun sydän pumppaa, veri virtaa ja punasolut kuljettavat happea kaikkialle kehoon. Jumalanpalveluksessa on kyse samasta asiasta. Me ihmiset olemme kuin punasoluja. Jumalanpalveluksessa saamme Jumalalta kaikkia hyviä lahjoja. Opimme uutta Jumalan sanasta. Koemme yhteyttä Jumalan ja toisten ihmisten kanssa. Ehtoollisella eli pyhällä aterialla Jumala lahjoittaa itsensä meille kokonaan. Ehtoollisessa voimme maistaa, haistaa ja tuntea Jeesuksen ruumiin ja veren. Saamme lahjaksi rauhan.

Jumalan lahjat on tarkoitettu jaettavaksi. Jumalanpalveluksesta meidät lähetetään arkeen rakastamaan toisia ja tekemään hyvää. Lähdemme siis liikkeelle sydämestä ja menemme pienimpiä hiussuonia pitkin kaikkein kaukaisimpiinkin soluihin. Siis elämme arkea toisia ihmisiä kohdaten ja auttaen. Rakastamme ja teemme hyvää, koska Jumala on rakastanut meitä ja tehnyt meille hyvää. Keräämme lahjojen tilalle uutta kuormaa: jaettuja huolia, pelkoja, surua, syyllisyyttä ja kaikkea, mikä tekee ihmiselämästä pimeää. Sama tapahtuu verenkierrossa. Kun punasolu on antanut happea kudoksiin, kudokset antavat tilalle hiilidioksidia, joka pitää kuljettaa pois kehosta. Niin palaamme sydämeen, siis jumalanpalvelukseen, missä saamme jättää jälleen kaikki kuormamme Jumalan haltuun ja levätä.

Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat. (Apt. 2:42)

Jumalanpalvelukset Luumäellä

Luumäen seurakunnassa vietetään jumalanpalvelus sunnuntaisin ja kirkollisina juhlapyhinä klo 10.

Jumalanpalvelukset toimitetaan marras-huhtikuussa pääasiassa seurakuntakeskuksessa, Taavetissa. Siirtymä kirkosta seurakuntakeskukseen tapahtuu pyhäinpäivän jälkeisenä sunnuntaina.

Huhti-marraskuussa jumalanpalvelukset toimitetaan Luumäen kirkossa. Siirtyminen kirkkoon tapahtuu palmusunnuntaina.

Mukaan Jumalanpalvelustiimiin

Jumalanpalvelus on koko seurakuntayhteisön juttu. Siksi jumalanpalvelusten valmisteluun ja toteutukseen tarvitaan ihmisiä. Seurakunnassamme on muutamia jumalanpalvelustiimejä. Ne ovat avoimia ryhmiä, joissa jumalanpalveluksia valmistellaan ja toteutetaan porukalla. Lisäksi seurakunnan vapaaehtoisilla on WhatsApp-ryhmä, jossa jumalanpalveluksen tehtävistä sovitaan. Haluaisitko tulla mukaan tiimiin? Tehtävänä jumalanpalveluksessa on esim. kolehdin kerääminen, tekstin lukeminen, ihmisten tervehtiminen kirkon ovella, soittaminen tai laulaminen, rukoileminen, ehtoollisella avustaminen... Ne ovat kaikki tavallisen ihmisen kokoisia tehtäviä. Olisit juuri täydellinen meidän tiimiimme. Laita viestiä papeille tai tule nykäisemään hihasta.

Pyhäinpäivänä sytytettiin kynttilöitä poisnukkuneiden muistoksi.
Pyhäinpäivän tunnelmia.
54500 Taavetti

Kirkkoherrana saan olla paimen seurakunnalle ja esimies työyhteisölle. Molemmat ovat hienoja tehtäviä! Ylimpänä neuvonantajanani on itse Taivaan Isä - ja kirkkoneuvosto.

vs. kappalainen
54500 Taavetti

Hei!

Minä olen seurakunnan kappalainen eli pappi. Minun kanssani voit viettää jumalanpalveluksia, perhejuhlia, hautajaisia ja erilaisia tilaisuuksia.

Lasten, nuorten, aikuisten ja vapaaehtoisten pappina sydäntäni lähellä ovat kaikenikäiset ihmiset. Käyn torstaisin Taavetin koulukeskuksessa tapaamassa lapsia ja nuoria. Olen mukana erilaisissa lasten ja nuorten tilaisuuksissa ja leireillä. Järjestän myös yhdessä seurakuntalaisten kanssa erilaisia aikuisten tapahtumia, kuten Venetsialaisia, majataloiltoja, kinkereitä ja saunailtoja.

Seurakunta on elävä kristittyjen yhteisö. Jotta seurakunta olisi elävä ja vireä, me tarvitsemme ihmisiä erilaisiin tehtäviin. Tapahtumien ideointi ja toteutus, kahvitarjoilut ja yhteisölliset ruokailut, kätten työt, talkoot, valokuvaus, sosiaalisen median sisällön luominen, ihmisten kohtaaminen, jumalanpalveluksen monet tehtävät, erilaisten ryhmien, piirien ja pyhäkoulujen ohjaaminen... Ja paljon muuta. Tässä vain esimerkkejä. Jos haluat mukaan rakentamaan kristittyjen yhteisöä, ota minuun yhteyttä.

Pyhäkoulu

Jumalanpalvelusten aikana sunnuntaisin klo 10-11 pidetään pyhäkoulu. Se on tarkoitettu lapsille ja tarvittaessa aikuinen voi mennä mukaan. Talviaikana, kun jumalanpalvelus vietetään seurakuntakeskuksessa, pyhäkoulu kokoontuu seurakuntakeskuksen alakerrassa, lasten kerhotiloissa. Kesäaikana ja silloin, kun jumalanpalvelus vietetään kirkossa, pyhäkoulu kokoontuu seurakuntatalossa kirkon vieressä. Pyhäkoulu on ilmainen ja sitä ohjaavat seurakuntalaiset, joilla on vankka kokemus lasten kanssa työskentelystä.

Kirkonrotat Ronja ja Roni ovat kavereitasi pyhäkoulussa.