Koranaohjeistus 12.8.2021

12.8.2021 10.32

Eksoten 10.8.2021 kokouksessaan määrittämät ohjeistukset ohjaavat eri toimijoita pitämään tiukasti kiinni tosiasiallisista turvaväleistä. Sisätiloissa turvaväli on yli 10 hengen kokoontumisissa pidettävä 2 metrissä. Ulkona yli 50 henkilön tilaisuuksissa on 2 metrin turvaetäisyys voimassa.

Kirkkoon määritämme paikat kahden metrin etäisyyksille. Pyydämme ihmisiä istuutumaan merkityille paikoille. Voitte olla lähekkäin läheisten kanssa, mutta eri seurueiden välillä tulee olla kahden metrin väli. Ehtoollisella pidämme välit myös pitkinä. Suntio huolehtii ehtoollispöytään tulosta kirkon eri osioista.

Kappeleilla turvavälejä on mahdotonta pitää, mikäli väkimäärä kasvaa. Siksi Taavetin kappeliin voi tulla 20 henkilöä ja Kankaan kappeliin 30. Mikäli hautajaisvieraita on runsaasti enemmän, voimme pohtia rakkaanne siunaamista ulkona haudalla. Eksoten ohjeet eivät koske yksityistilaisuuksia. Näin muistotilaisuuden järjestelyt ja väkimäärät ovat täysin omaisten päätettävissä. Seurakunnan taholta mietimme voivatko pappi ja kanttori osallistua muistotilaisuuksiin. Päätökseen vaikuttavat kornatilanteen lisäksi muistotaisuuksien muun järjestelyn tuomat reunaehdot.

Kasteiden kohdalla mietimme kunkin kanssa yksilöllisesti voimmeko kastaa lapsen kotona vai suosittelemmeko kastetta esim. kirkossa tai muussa seurakunnan tilassa.

Päiväkerhot alkavat normaalisti sisätiloissa. Perhekerhojen ja avoimien ovien kausi alkaa ulkokerhoina.

Nuorten toiminta käynnistyy jatkiksella syyskuun 10. päivänä. Näin uskomme ja toivomme, tätä rukoilemme!

Papit ja diakoniatyöntekijät tulevat mielellään käymään kodeissa turvamenetelmien mukaisesti. Ole siis rohkeasti yhteydessä joko suoraan tai seurakuntatoimiston kautta.

Rukoilemme: Auta rakas Jumala! Emme selviä ilman apuasi!

Sinua ja rakkaitasi kovasti siunaten,

Tuija-kirkkoherra