Koronaohjeistus 28.2.2021

28.2.2021 13.05

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä totesi ylimääräisessä 25.2.2021 järjestetyssä kokouksessa: Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella leviämisvaiheessa. Voimassa on tällä erää Aluehallintoviraston (AVI) 24.2.2021 asettama 20 hengen kokoontumisrajoitus, joka tarkoittaa kaikkia sisä- ja ulkotapahtumia. AVI tulee oletettavasti tekemään lähipäivinä päätöksen kuuden hengen kokoontumisrajoituksesta. Alueellinen tilannekuvaryhmä asettaa välittömästi voimaan kuuden hengen yksityishenkilöitä koskevan kokoontumisrajoituksen ja toteaa, että myös toimielimiä on nyt suositeltava siirtymään pelkästään etäkokouksiin. Kaikkia kokoontumisia ja lähikontakteja kodin ulkopuolella on syytä välttää aina, kun se on mahdollista.

Luumäen seurakunnassa odotamme Aluehallintoviraston tarkempia ohjeita. Siirrämme kuitenkin heti toimintamme tapahtumaan mahdollisimman riskittömästi. Pienryhmät, joissa on maksimissaan kuusi henkilöä, voivat jatkaa toimintaansa maskein ja turvavälein. Samoin toiminnassa voidaan käyttää ilmoittautumismenettelyä. Tällöin työntekijä ottaa vastaan seurakuntalaisten ilmoittautumisia eri tilaisuuksiin. Kuuden henkilön rajaa ei ylitetä.

Jumalanpalvelukset striimataan Facebookissa. Tallenne siirretään kotisivulle www.luumaenseurakunta.fi kahden viikon ajaksi. Paikalla jumalanpalvelusta toimittamassa on maksimissaan kuusi ihmistä.

Emme jaa yleistä ehtoollista maaliskuun aikana. Yksityisehtoollisen voi pyytää sairaalle ja/tai saattohoidettavalle seurakuntatoimiston kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä pappeihin.

Kirkollisissa toimituksissa (tässä lähinnä kasteissa) suosimme seurakunnan tiloissa tapahtuvia toimituksia. Tällöin turvaetäisyydet ovat helpompia säilyttää kuin kodeissa tapahtuvissa tilanteissa. Mikäli koti on avara, eikä vaaraa aiheudu, kaste voidaan keskustelun jälkeen todeta voitavan pitää myös kodissa.

Siunaukset toimitetaan kappelissa tai haudalla. Lähimpien omaisten on tärkeä päästä mukaan siunaamaan ja saattamaan. Omaisten tehtävä on karsia osallistujajoukko niin, että mukana ovat todella tärkeimmät ihmiset. Tätä keskustelua voi käydä toimittavan papin kanssa. Mikäli saattojoukon määrä kasvaa, siirrymme siunaamaan ulkona haudalla. Kappelissa oltaessa saattoväki asettuu istumaan maskit kasvoilla niiden lähelle, joiden kanssa he ovat muutenkin tekemisissä. Turvavälit pidetään hyvinä niihin, joiden kanssa muuta kanssakäymistä ei tapahdu. Kantajat huolehtivat erityisellä tavalla käsihygieniasta sekä maskien laadusta, sillä heidän ei ole mahdollista pitää turvaetäisyyksiä.

Seurakunnan tilat ovat suljettuina muistotilaisuuksien pitämiseltä 8.-28.3.2021.

Työntekijät tapaavat sinua mielellään turvallisesti. Olethan yhteydessä, jos haluat että sinulle soitetaan tai että luonasi tullaan käymään.

Meidän kanssamme on ikiaikojen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki! Hän pitää meistä huolen. Olemme turvassa, tuntui miltä tuntui.

Sinua siunaten,

Tuija Nuutinen