Papin tapaaminen

Kun hääpäivä lähestyy, pappi ottaa yhteyttä teihin. Papin kanssa sovitaan tapaaminen, jossa tutustutaan ja suunnitellaan tulevaa vihkitilaisuutta.

Papin kanssa käydään yhdessä läpi vihkimisen kulku. Papin tapaaminen on tärkeä, jotta hääpari saa kertoa omat ajatuksensa vihkimisestä. Joskus pappi järjestää tämän tapaamisen yhteyteen vihkiharjoituksen, jossa tapahtumia kirkossa voidaan harjoitella. Useimmiten vihkiharjoitus järjestetään erikseen häiden ollessa jo todella lähellä. Tällöin myös kaasot, bestmanit ja muut häiden järjestelyissä mukana olevat pyritään saamaan mukaan harjoituksiin.

Papin tapaamisen ja vihkiharjoituksen myötä vihkimisestä voidaan tehdä hääparin näköinen tilaisuus - valoja, musiikkiesityksiä ja papin puhetta myöten.

Vihkimisessä soitettavasta musiikista vastaa kanttori. Usein musiikista voi sopia keskustelussa papin kanssa - mikäli toiveet ovat tavanomaisia. Jos haluatte pohtia häiden musiikkia ammattilaisen kanssa, ottakaa rohkeasti yhteyttä kanttoriin. Hänellä on paras asiantuntemus teidän toiveisiinne.