SILVAN PERHE, Costa Rica (Missionuoret)

Olemme suomalais-costaricalainen viisihenkinen perhe (Salla ja Diego sekä lapset Troy, Julia ja Nic Markus). Asumme ja toimimme lähetystyössä Costa Rican luoteisosan Guanacaste-provinssissa, missä olemme olleet vuodesta 2005 lähtien. Sitä ennen työskentelimme useita vuosia Costa Rican pääkaupunkialueella Herediassa. Toimimme kansainvälisen kristillisen Missionuoret -järjestön alaisina.

Asumme ja teemme työtä Guanacasten pienissä maaseutukylissä, missä monet hengelliset, poliittiset, kulttuurilliset ja kehitykseen liittyvät ongelmat ovat kärjistyneet. Alue on luonnonläheistä, kaunista maaseutua, missä harjoitetaan karjataloutta. Katolinen uskonto on sekoittunut taikauskoon ja kulttuurilliseen perinteeseen, mikä pitää ihmiset kaukana Jumalan aidosta kohtaamisesta. Valtion instituutit ja avut eivät useinkaan pienimpiin kyliin yllä, ihmiset kokevat olevansa yksin, muutoksen ja kehityksen ulottumattomissa. Macho-kulttuuri sallii ja jopa odottaa miesten olevan vastuuttomia, alkoholisteja, monien eri naisten miehiä ja heidän lasten isiä, jotka eivät kuitenkaan yleensä ota osaa lastensa elämään. Nuorilla ei ole mahdollisuuksia harrastuksiin, koulut jäävät usein kesken, tulevaisuuden toivoa tai suunnitelmia ei ole.

Työnäkymme on ohjata maaseutukylien asukkaita henkilökohtaiseen jumalasuhteeseen. Kun he alkavat nähdä itsensä ja elämänsä Jumalan näkökulmasta, uskomme sen tuovan eheyttä perheisiin ja sitä kautta myös raamatullista kehitystä ja edistystä kokonaisten kylien elämään ja tulevaisuuteen. Työmme kautta haluamme nähdä Guanacasten nuorten löytävän identiteettinsä, innostuvan elämästä ja toteuttavan suuria unelmia Jumalan kanssa.

Käytännössä työmme sisältää hyvinkin erilaisia tehtäviä. Johdamme pientä lähetyskeskusta, jossa asuu sekä pitkäaikaisia lähettejä, että vierailee lyhytaikaisia aktiotiimejä. Keskuksessa pyöritämme säännöllistä ohjelmaa lähikylien lapsille ja nuorille. Keskuksesta käsin työskentelemme kymmenissä eri kylissä esim. paikallisseurakuntia tukien, kouluissa puhuen, opettaen englantia, järjestäen leirejä, aktioita, vierailuja, kehitysvammaisten lasten parissa, rakennus- ja kunnostusprojekteja toteuttaen, kylänkehitystyössä yms. Osa ajastamme kuluu keskuksen pyörittämiseen, hallinnollisiin ja ylläpidollisiin tehtäviin, osa taas eri kylissä paikallisten kanssa työtä tehden. Johtamamme keskus ja tiimi ovat pieniä joten jokaisen on oltava valmis osallistumaan kaikkiin eri työtehtäviin.

Terveiset lähettäjille: "Juuri nyt on oikea hetki, juuri nyt on pelastuksen päivä." 2. Kor 6:2
Tänäänkin Herra toimii ja pelastaa, pelastaa lapsiaan ympäri maailman pimeydestä valoon ja elämään. Me haluamme tänään olla työmme kautta viemässä tätä hetkeä, pelastusta ja mahdollisuutta ihmisille Guanacastessa. Te lähettäjämme olette tänäänkin osa Jumalan maailmanlaajuista suunnitelmaa! Eikö olekin mahtavaa, miten Jumala toimii kaikkien kautta, kutsuu toiset lähtemään ja toiset lähettämään ja rukoilemaan?

Olemme iloisia ja kiitollisia jokaisesta teistä, jotka ovat työssämme mukana esirukoilijoina ja taloudellisesti tukien! Sairauksien tai muiden vaikeuksien keskellä on lohduttavaa tietää, että Suomessa, Luumäellä, rukoillaan perheemme puolesta, koska ne todella kannattavat! Yksityishenkilöiden ja seurakuntien antama kannatus siirtyy suoraan meille kulujemme kattamiseen. Olemalla osa lähettäjärengastamme olet siis konkreettisesti mukana levittämässä Sanaa maapallon toiselle puolelle! Kiitos siitä! Jatketaan yhdessä "lähetysseikkailussa" kulkemista, odottaen Jumalalta suuria!

MARIA STIRLING
Puoliso: George Stirling
Pojat: Matt ja Nico
Botswana / Suomen Lähetysseura

Kanttori Maria Stirling, e Pentikäinen lähti v. 1990 lähetystyöhön seurakuntamme kanttorin virasta. Hän työskentelee Botswanan Luterilaisen kirkon musiikkityössä, kouluttaen mm. kirkon työntekijöitä, vetäen musiikkileirejä, kehittäen kirkon musiikkityötä. Maria on mm. koonnut hengellisten laulujen kirjan ja ottanut osaa jumalanpalvelusuudistukseen Botswanassa. Marian puoliso George työskentelee paikallisessa sähköyhtiössä.

KIRSTI MALMI
Viro / Suomen ev.lut. Kansanlähetys

Diakoni Kirsti Malmi on aloittanut lähetystyöntekijänä Virossa jo 1990-luvulla, aluksi Operaatio Mobilisaation palveluksessa ja nykyisin Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen työyhteydessä. Kansanlähetyksen palveluksessa Kirsti ehti toimia usean vuoden ajan Viron kirkon lähetystyön keskuksen pääsihteerinä, josta siirtyi nykyiseen musiikkievankelistan työhön. Kirsti toimii lisäksi projetityöntekijänä ja lähetystyön keskuksessa neuvonantajana.

AATTO LAMMINPÄÄ
Venäjä / Suomen ev.lut. Kansanlähetys