Seurakunta on Jumalaan uskovien yhteisö. Se on Pyhän Hengen kokoama, johtama ja elävöittämä yhteisö. Seurakunnassa yhteisön jäsenet saavat kasvaa uskossaan muun muassa rukouksen, hiljentymisen, raamattuopetusten ja kristittyjen yhteyden kautta. Seurakunta tarjoaa erilaista toimintaa kaiken ikäisille.


Seurakunta ei ole rakennus, vaan se koostuu jäsenistään. Tarvitsemme yhteyttä toinen toisiimme jatkuvasti arjessamme, ja niin myös hengellisessä elämässä. Kristillisessä seurakunnassa saamme oppia tuntemaan Jumalaa paremmin. Pyhä Henki tekee työtään seurakunnan keskellä muun muassa jumalanpalveluksissa Sanan ja ehtoollisen sakramentin kautta.


Raamatussa kerrotaan paljon seurakunnasta. Yksi oleellisin asia on se, että kaikki kristityt ovat yhtä Jeesuksessa ja Hän on seurakunnan pää. Vaikka olemmekin yksi suuri perhe, on meillä jokaisella oma kotiseurakunta. Jokainen paikallisseurakunta on osa Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa ja koko maailmanlaajuista kristillistä yhteisöä.

Luumäen seurakunnassa haluamme olla viemässä ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta eteenpäin ja tukemassa jäseniämme Taivastiellä. Meillä on arvot, joiden pohjalta teemme työtä: usko – pyhyys, armo – armahtavaisuus, lähimmäisenrakkaus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys.


Päivän Sana

Luumäen seurakunta
Vallaherrankuja 4
54500 Taavetti